Vooruitblik op Ron Berteling Schaal 2017

Door Reinder op 24-09-2017

Op zondag 24 september 2017 is het zover. De traditionele start van het nieuwe ijshockey-seizoen: de Ron Berteling Schaal. Laco Eaters Geleen staat in de strijd om de schaal tegenover UNIS Flyers Heerenveen.

2016

Vorig jaar streden beide teams ook al tegen elkaar om de Ron Berteling Schaal. In die wedstrijd ging het lang gelijk op. Laco Eaters maakte de openingstreffer in de 3e minuut. Met assists van Jeffrey Mens en Lars van Sloun tikt Slawomir Krzak de 1-0 binnen voor de thuisploeg. Het duurt vervolgens 13 minuten voor UNIS Flyers met een antwoord komt. In de 16e minuut scoort Yan Turcotte in een PowerPlay de gelijkmaker. De stand is 1-1.

In de tweede periode neemt UNIS Flyers het voortouw. Brent Janssen en Pippo Limnell Finocchiaro leveren de assists voor de goal van Cory Macintosh. De stand is na 24 minuten spelen 1-2 in het voordeel van UNIS Flyers. Deze voorsprong weten de Flyers niet uit te breiden en ondertussen valt Laco Eaters Geleen aan. In de 34ste minuut komt Laco Eaters tot scoren. Jonas Huovinen maakt de gelijkmaker: 2-2.

Nog net voor het fluitsignaal klinkt voor het einde van de tweede periode weet Laco Eaters ook nog de leiding in de wedstrijd te pakken. In de 39ste maakt Jeffrey Mens de 3-2 met assist van Lars Engwegen.

De derde periode begint sterk voor UNIS Flyers. Al na een minuut speeltijd in deze periode komt Marco Postma in een PowerPlay situatie tot scoren. De stand is weer gelijk: 3-3. Vervolgens wordt er door beide teams geknokt om de voorsprong te pakken. Het lukt Laco Eaters Geleen in de 54ste minuut om vanuit een PowerPlay te scoren. Lars van Sloun maakt met assists van Jeffrey Mens en Tom Marx de 4-3. En dat blijkt later de winnende goal, want UNIS Flyers weet geen aansluitingstreffer meer te maken. Laco Eaters wint de Ron Berteling Schaal van 2016.

2017

Dit jaar zijn beide teams goed begonnen aan hun oefenduels. Laco Eaters wint nipt van Bulldogs Luik, eindstand 5-4. Het tweede oefenduel tegen Nederland U20 werd met maarliefst 12-0 gewonnen. Ook UNIS Flyers is goed uit de oefenduels gekomen. De eerste wedstrijd tegen LummusLED Eindhoven Kemphanen werd met 3-7 gewonnen door UNIS Flyers. En ook tegen Hijs Hokij Den Haag wist Flyers de winst in eigen huis te houden, deze wedstrijd eindigde in 6-2.

Beide teams zijn dus goed aan het seizoen begonnen. Dat belooft wat voor de Ron Berteling Schaal. Bovendien zijn beide teams over het algemeen flink aan elkaar gewaagd. Hopelijk begint het seizoen met een spannende wedstrijd om de Schaal. Alvast veel plezier met de wedstrijd. Ben je er niet zelf bij? Je kunt de wedstrijd natuurlijk volgen via onze livesheet.